OM AGNETA WALLNER

Redan som femåring bestämde jag mig för att bli författare och hade turen att ha inspirerande svenskalärare som sporrade författardrömmen. Bland annat min lågstadielärare fröken ”Mimmi”.

Långt mycket senare, under en universitetsutbildning i kreativt skrivande med självaste Mikael Niemi som gästföreläsare, fick vi uppdrag att skriva ett utkast till en bok. Där och då föddes historien om ”Molly och den märkliga fröken Saga Blom”. Mimmi blev för övrigt förebilden för den färgstarka Saga Blom, en av huvudpersonerna.

Jag glömmer aldrig när Mikael Niemi, vid genomgång av uppgiften gick längst ner i klassrummet där jag satt. Han la händerna på mina axlar och sa: ”Den här boken måste du bara skriva klart. Den är riktigt, riktigt bra.”

Först ett antal år senare och ett par barnafödslar senare, blev boken om Molly klar. Jag hade därtill turen att illustratör Jens Ahlbom (Mulle Mecks pappa) trodde på mig och förgyllde Mollyboken med fantastisk omslag och kapitelbilder. 

Boken blev en succé och på önskemål från barn, lärare och föräldrar blir Mollyboken en serie av minst tre böcker. Tja, och det är liksom början på fortsättningen…